English Spanish Dutch

Call Me

When:
Number :
 
 

Tell a Friend

Email:
Sender:
 

Grupo Oraña Legaal

Een van de gebiden waar Grupo Oraña actief in is, is het juridische deel. Wij kunnen U adviseren op elk gebied waar mogelijk de Spaanse wet van toepassing is. Wij zijn Uw partner in zowel privé legaal advies alsook juridisch advies betreffende bedrijven. Een advocaat of notaris nodig? Grupo Oraña brengt U in contact met een van onze jarenlange partners. Wij adviseren U ook over testamenten en erfenissen. Wilt U real estate kopen /verkopen? Grupo Oraña staat U ook bij met het legale gedeelte van de zgn. 'compra-venta'.

Advocaten

In geval U geconfronteerd wordt met een dispuut waar de Spaanse wet van toepassing is, adviseren wij U uiteraard om U door een Spaanse advocaat bij te laten staan. Grupo Oraña assisteert U in deze. Voor alle uitzoekwerk en natrekken van de legale situatie, het voorbereiden en/of checken van de contracten, assistentie bij de onderhandlingen en mogelijke "conflicts of interest". We biden U ook hulp bij slechte betalers, uitstaande facturen en andere onopgeloste legale zaken. We werken in close cooperation met de pestigieuze firma “Martinez Echevarria Perez Ferrero abogados”, een groep van +/- 80 profesionals in de diverse rechtsgebieden.

Legaal advies voor Uw bedrijf

Wilt U een bedrijf starten in Spanje maar U heeft nog niet besloten welke juridische vorm het beste is in Uw situatie? Bent U benieuwd welke wetten van toepassing zijn op Uw produkt of service? Grupo Oraña kan U assisteren bij al deze legale vraagstellingen. We checken alle relevante documenten, informatie en data en zoeken samen met U naar de beste oplossing.

Grupo Oraña werkt closely samen met het prstigieuze team van advocaten van Martinez Echevarria Perez Ferrero die volledig Spaans rechtsgeldig en toegelaten is. We kunnen U een integraal, direct, helder en begrijpelijk legaal advis geven. Daarnaast kunnen wij U uiteraard assisteren bij het verkrijgen van alle noodzakelijke licenties, vergunningen, registraties en dies meer.

Legaal Advies voor privé personen

Om er zeker van te zijn dat alle transacties zo tax efficient en financieel zeker zijn als mogelijk kunnen onze belastingadviseurs U de nodige hulp verlenen. Dit is niet gelimiteerd tot personen die in business zitten, maar ook van toepassing op individuen die van een algemeen belastingadvies wensen te profiteren. Onze specialisten kunnen U adviseren over alle zaken, zowel narionaal als internationaal.

Een van de consequenties van Spaans resident worden is dat U zelf aan de Spaanse wetten en voorschriften moet voldoen, en geconfronteerd kunt worden met deze wetten en voorschriften. Als U een huis koopt of verkoopt, Uw testament maakt of verandert of een onenigheid wenst op te lossen, moet U een aantal wettelijke stappen ondernemen.

Grupo Oraña kan dan van geweldige hulp zijn door U in contact te brengen met een Spaanse advocaat of notaris, en we assisteren en adviseren bij bijv. Voorlopige contracten. Als U of Uw familie in Spanj woont en U wilt meer weten over vererving, contact ons en we informeren U over de fiscale legale consequenties van het erven van Spaans roerend en onroerend goed.

Notarieel Advies

Bijna elke legale acte dient vergezeld te gaan van en notariele verklaring. Of U nu een bedrijf op wilt richten, onroerend goed koopt of verkoopt of Uw lwilsbeschikkingen wenst te veranderen, Grupo Oraña kan U in contact brengen met een Spaanse notaris en kan U begeleiden bij elk nodig bezoek. Indien U wenst kunt U ons authoriseren zodat U zelf niet naar de notaris hoeft voor elke gelegenheid en Uzelf tijd spaart voor andere dingen.

Testamenten & Erven

U woont in Spanje en Uw erfgenamen in het buitenland? Uw verwante leefde tot aan de dood in Spanje en U, als erfgenaam heeft hulp nodig bij alle procdures gerelateerd aan de laatste wilsbeschikking?

U wilt geinformeerd worden over schenkingen en erven in Spanje? Grupo Oraña Legal kan U helpen bij deze moeilijke, vaak tamelijk emotionele situaties. Gebaseerd op Uw persoonlijke situatie en Uw testament kunnen we de successierechten berekenen voor Uw erfgenamen. We kunnen U helpen bij advies betreffende schenkingen, estate planning en interssante oplossingen voor wealth protection, en zo te besparen op Uw afdrachten. We beantwoorden ook algemenere vragen over erfschap. In samenwerking met een buitenlandse en Spaanse notaris kunnen we U helpen bij het verwerven van de certificaten benodigd voor Spaans successiebelastingen.

Oraña adviseert om elke vijf jaar Uw testament te bezien of er wijzigingen zijn aan te brengen of te vernieuwen.

Ook adviseren wij U desgewenst bij het afwikkelen van zaken bij een Spaans testament dan wel bij een buitenlands testament met Spaanse goederen.

Real Estate Transacties

De wetgeving betreffende kopen en verkopen van bezittingen in Spanje zijn volledig onvergelijkbaar met Nederland en België. Rechten en verplichtingen zijn bijzonder strikt in Spanje, maar kunnen soms ook enorm tijdvretend zijn.

Om zeker te zijn dat aan alle minimumvoorschriften is voldaan voor registratie, kan Grupo Oraña U begeleiden bij elke stap gedurende het hele proces en, desgewenst, in nauwe samenwerking met de Grupo Oraña belastingadviseurs.

Step-by-step:

  • Natrekken van de status van het onroerend goed;
  • Onderzoeken van de huidige eigenaren en mogelijke bedrijfsstructuren;
  • De legaliteit van het goed;
  • De noodzakelijke licenties;
  • Alle noodzakeluijke contracten.

We geven ook legale assistentie als U Uw Spaans bezit wenst te verkopen. We zorgen voor alle – de meest tijdrovende – procedures plus een nette afwerking bij de verkoop. We kunnen ook assisteren bij de taxatie en valuatie van Uw onroerend goed.

Copyright 2011 - All Rights Reserved. Design & Devlop by Sinhmax Solutions


Warning: Unknown: open(/home/content/31/2658931/tmp/sess_vd0hqr16sstfjpv9s9t5d19hg2, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct () in Unknown on line 0